La mascareta
Separadors.
Text: Maria Enrich Murt. Fotografies: Lluís Jubert Guilera.
Separadors.
Text: Maria Enrich Murt. Fotografies: Lluís Jubert Guilera.
Els carrers buits dels separadors d’aquest número de la Revista semblen més llargs i absurds, com inútils. Fan una mica de por. Eren els dies del confinament. Text: Maria Enrich Murt. Fotografies: Lluís Jubert Guilera.
Barret d’ala curta, americana i pantalons amples, sabates amb polaines. Impecable. Una arma a la mà i una estranya humanitat en la mirada. En blanc i negre.
Les imatges de les pàgines separadores d’aquest número corresponen a l’obra pictòrica de Montserrat Acosta, a la qual s’ha dedicat una exposició al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia entre el 26 de juliol i el 15 de setembre de 2019.
Commemorem els 50 anys i l’Institut continua sent un referent de l’educació pública de qualitat de la comarca.
… els esports, uns determinats esports, acompanyen la vida de cada ciutat com amics fidels que vetllen per la bona convivència i les bones pràctiques dels seus ciutadans. Igualada ha tingut bons amics: l’hoquei, la natació, el patinatge, les motos de trial, l’atletisme… Igualada serà Ciutat Europea de l’Esport 2019.
Els dibuixos de Pau Badia, Nomdenoia.
Durant generacions aquesta història ha servit per entendre la vulnerabilitat de l’exèrcit francès, per explicar la seva primera derrota en l’avanç cap a la conquesta de territoris espanyols.
(Separadors amb dibuixos diversos, entre els quals un d’Antoni Raja Enrich)
EspaiGràfic, l’estudi de disseny de la Revista d’Igualada, ha obtingut el premi Gaspar Camps 2016.
Els separadors d’aquest número són un bon record de l’exposició a la Sala Municipal d’Igualada.
Ara més que mai, les façanes de les cases es vesteixen amb senyeres i molts Sí per acompanyar el referèndum de l’1 d’octubre. Crits d’il·lusió compartida. Enmig d’un pantà d’opinions contradictòries, de dards interessats que es creuen entre si, viu la incertesa.
Els separadors d’aquest número reprodueixen imatges del Bosc de les Creus, la intervenció que l’artista visual Marc Sellarès (Guardiola de Bages, 1973) va efectuar després de l’incendi forestal que va iniciar-se a Òdena el 26 de juliol de 2015. S’hi van cremar 1.293 hectàrees, tantes com creus hi va alçar aquest artista, que és també caporal dels bombers. Fotografies dels separadors: Ferran Caldito
L’hivern, abans, era una samarreta de màniga llarga, jerseis i jaquetes sobreposats. Era un munt de mantes de llana que t’aixafaven al llit. Una estufa a prop a l’hora de sopar. Era la sopa calenta que escalfava el cor.
Les fotografies d’aquests separadors formen part de l’exposició “L’estiu, objectiu dels fotògrafs” organitzada per l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. Els comentaris són de Maria Enrich Murt.
Igualada. Quan el vestit ens sembla lleig, arrugat, estripat o malmès, tenim els artistes —la Maria Gregori en aquest número de la Revista— que ens conviden a fer mirades noves. Llavors, un cartell despintat ens sembla un retall de vida en una paret, una xemeneia ens recorda un passat diferent… i d’aquesta manera el vestit és el mateix, però sabem estimar-lo més.
Els teus ulls inquiets i vius, Lídia, miren el món que t’envolta.
2016. Any Internacional dels llegums.
Fils, agulles i punxades.
El plec més amunt, la pinça ajustada,
la vora més curta perquè es llueixi sabata.
1 Són frescos per embellir les parets més humils o una manera d’embrutar-les?
2 …
En aquest número 44, els habituals separadors de les seccions de la nostra publicació ens ofereixen imatges vinculades als envelats de Festa Major, als quals està dedicat un dels articles. Maria Enrich en fa una glossa final a la pàg. 86.
En aquest número 45, els habituals separadors de les seccions de la nostra publicació ens ofereixen imatges vinculades als món dels carros i els cavalls. Maria Enrich en fa una glossa final a la pàg. 94.
En aquest número 46, els habituals separadors de les seccions de la nostra publicació ens ofereixen imatges vinculades a l’agricultura, en l’oportunitat de celebrar-se enguany l’Any Internacional de l’Agricultura Familiar. Maria Enrich en fa una glossa final a la pàg. 92. També en aquest número s’inclou una fe d’errates corresponent a les edicions dels anys 2012-2013.
En aquest número 43, els habituals separadors de les seccions de la nostra publicació ens ofereixen imatges vinculades al cooperativisme igualadí, i en particular a la cooperativa La Económica, a la qual està dedicat un dels articles. Maria Enrich en fa una glossa final a la pàg. 110.
En aquest número 42, els habituals separadors de les seccions de la nostra publicació ens ofereixen imatges o fragments de l’obra pictòrica de Claude Collet (1929-2007), una pintora de la qual s’ocupa un dels articles d’aquest número. Maria Enrich en fa una glossa final a la pàgina 94.
En aquest número 40, els habituals separadors de les seccions de la nostra publicació ens ofereixen imatges de planters i de llavors de l’hort. D’altra banda, l’edició es completa amb una «Fe d’errates» relativa als números apareguts l’any 2011 i amb una nota que anuncia que, a partir d’ara, l’índex de noms de la revista ja no es publicarà més dins les seves pàgines com s’havia fet fins ara, en els números 10, 20 i 30, sinó que podrà trobar-se a la nostra pàgina web (www.revistaigualada.cat).
En aquest número 41, els habituals separadors de les seccions de la nostra publicació ens ofereixen imatges de castells humans, però no de qualsevol, sinó dels que aixeca la colla dels Moixiganguers d’Igualada. Maria Enrich en fa una glossa final a la pàg. 95.