Les activitats

Presentació de la Revista d’Igualada

La presentació de la Revista d’Igualada es fa a Cal Ble, poc abans de la inauguració del restaurant.

La Festa del 2006

Amb motiu dels set anys d’existència i de la presentació el número 22, el 26 de maig de 2006, es fa una festa a la zona del Rec al davant de l’antiga adoberia de Cal Granotes i del nou estudi d’Espai Gràfic. El quartet de corda Els Amants de Lulú amenitzen la trobada de col·laboradors i subscriptors, que compta amb la presència de l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí.

La Universitat d’Estiu Ramon Llull a Igualada

El mes de juliol de l’any 2007, la Revista d’Igualada amb la col·laboració de la Universitat Ramon Llull organitza la primera Universitat d’Estiu a Igualada, a l’Escola d’Enginyeria de la plaça del Rei (avui seu de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia).

Se n’organitzen sis edicions seguides, fins al 2012, amb uns deu cursos diferents cada any i més de dos-cents alumnes matriculats cada estiu. Uns alumnes diversos, des d’estudiants universitaris fins a persones de totes les edats, i una proposta acadèmica també molt variada. 

S’hi realitzen cursos de comunicació 2.0, història dels càtars, ordenances fiscals, reptes dels professionals de la salut, govern i gestió municipal, finances, llengua i immigració, òpera, filosofia, llengües africanes, assetjament escolar, intel·ligència emocional, gestió d’entitats, emprenedoria, viticultura, literatura i cinema, pedagogia sistèmica, lideratge i treball en equip, genealogia, relaxació i benestar personal, etc. 

L’oferta acadèmica es complementa amb una sèrie d’activitats culturals, com conferències i concerts, obertes a tota la ciutat.

L’any 2013 es traspassa la gestió local a Jove Cambra d’Igualada.

La Festa dels 10 anys

El dissabte 25 d’abril de 2009 se celebra la Festa dels 10 anys de la Revista d’Igualada amb els subscriptors i col·laboradors, a La Sala (al teatre del Cercle Mercantil) d’Igualada. S’ofereix als dos-cents assistents un espectacle creat per a l’ocasió dels grups Efimer i Dimitri Ialta, dirigit per Jordi Duran. 

Per l’organització d’aquesta festa, la Revista d’Igualada va rebre el premi APPEC 2009 (Associació de Publicacions Periòdiques en Català) a una acció promocional «per la celebració de la Festa dels 10 anys, un recorregut vital pels articles, textos literaris i personatges que han habitat la revista».

Exposició Espai Gràfic i la Revista d’Igualada

Del 6 al 22 d’octubre de 2017, a la sala municipal d’exposicions, es fa una instal·lació amb motiu de l’atorgament del premi Ciutat d’Igualada de Disseny Gaspar Camps 2016.

La col·laboració de la Revista d’Igualada amb Espai Gràfic és evident en aquesta mostra, on les revistes s’obren i mostren que, a més de paraules, són objectes de disseny amb una voluntat estètica de fer-se atractives als ulls dels lectors. Les cobertes, les indianes de les contracobertes, les fotografies de les pàgines separadores… formen part, de manera inseparable, de la concepció de la publicació.  

Publicació i presentació del llibre Els carrers i les places d’Igualada

L’estiu del 2020 apareix el llibre Els carrers i les places d’Igualada, editat per la Revista d’Igualada i escrit per tres membres del consell de redacció: Antoni Dalmau, M. Teresa Miret i Marta Vives. Una obra de gairebé cinc-centes pàgines que recull el nomenclàtor complet dels carrers de la ciutat i conté informació històrica de cadascun d’ells.

El 18 de juliol es fa la seva presentació al claustre de l’Escola Pia, en plena pandèmia del covid-19 i, per tant, amb mascaretes, mantenint les distàncies de seguretat i amb un aforament màxim de cent quinze persones. Presideix l’acte Marc Castells i Berzosa, alcalde d’Igualada.

Facsímils de la Revista d’Igualada (1929-1931)

Simultàniament a l’edició de la Revista d’Igualada, segona època, es publica una edició facsímil dels nou números de la primera etapa. 

Aquests exemplars són un obsequi per als subscriptors.

Presentació del llibre Del meu record de Josep Morera Mestre

L’Associació Revista d’Igualada publica el relat autobiogràfic de l’advocat Josep Morera Mestre (1880-1936), en una edició que Antoni Dalmau Ribalta deixa preparada juntament amb una introducció.

L’obra es presenta el dia 11 de maig de 2023, a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. A l’acte hi participen Marta Vives, directora de l’Arxiu, Josep M. Solà, president de l’Associació Revista d’Igualada i Josep Morera Sandiumenge, besnét de l’autor.

En record de Carme Junyent

Pere Joan Vinós parla de la tasca de Maria Carme Junyent(1955-2023) com a lingüística catalana, Josep Maria Solà Bonet dels seus records com a fundadora i membre del consell de redacció de la Revista d’Igualada. Pere Comellas Casanova explica la seva relació en l’àmbit universitari i en el GELA i presenta un dels seus darrers llibres, No patiu per mi.  També hi assisteixen els fills de la Carme, el Josep i l’Andreu, que diu unes paraules en nom de la família.

L’acte se celebra el 21 d’abril de 2024 a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, organitzat per Òmnium Anoia i l’Associació Revista Igualada, amb la col·laboració d’APLEC, Plataforma per la Llengua, Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i la Llibreria Llegim.