Data de publicació: setembre 2020

Separadors

Visual

La postada dels llibres

Jocs de paraules

De l’estat d’alarma al gran assaig. I una tristesa infinita…

El dia 11 de març del 2020 érem encara lliures. Sentíem l’alè del món, de la creativitat, del futur i de l’esperança. Tot era possible i tot depenia, o ens ho semblava, de nosaltres. L’endemà, l’endemà mateix, al vespre, no teníem cap d’aquells somnis. Va ser quan queia la nit que ens van manar que ens confinéssim.

Autor:

Secció:

Etiquetes: ,


Garba

Capacitat de resposta

Som a primers de març i una de les titulacions que impartim a l’Institut Químic de Sarrià, el Màster in Global Entrepreneurship Management, ja porta algunes setmanes impartint les classes telemàticament. Els alumnes són a Taipei, confinats, i integren un grup d’uns 40 alumnes internacionals.

Autor:

Secció:

Etiquetes: , ,


Unes brúixoles ben especials

El títol d’aquest llibre de Marta Marín-Dòmine —Fugir era el més bell que teníem—, ens situa de ple en el que ha estat un dels principals leitmotiv en la vida de l'autora i de la seva família: la necessitat de fugir; de deixar anar llast i recomençar de nou.

Autor:

Secció:

Etiquetes:


Panoràmica

El fil del temps

La presó d’Igualada, l’any 1907

Un document històric que descriu la penosa situació de la presó d’Igualada, l’any 1907. Es tracta d’un article en castellà que, sota el títol de «Cosas de cárcel», va aparèixer al periòdic anarquista Tramontana, núm. 16, el 4 de desembre de 1907, signat per Enric Pujol. També es donen algunes dades que permeten de contextualitzar aquest document.

Autor:

Secció:

Etiquetes:


Editorial

Els carrers i les places d’Igualada. Nomenclàtor i història

La Revista d’Igualada ha editat el seu primer llibre. Es tracta d’una obra escrita per tres membres del consell de redacció, Antoni Dalmau, M. Teresa Miret i Marta Vives. El llibre recull tots els noms dels 322 carrers i les 38 places d’Igualada, amb informació històrica de cadascun d’ells i una selecció de fotografies procedents de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.

Autor: , ,

Secció:

Etiquetes:


Editorial

L’any 2020 serà recordat en els llibres d’història com aquell en què va esclatar una pandèmia causada pel coronavirus o Covid 19. Igualada i tota la Conca d’Òdena van viure, de molt a prop i molt més aviat que d’altres territoris, l’extensió d’aquest mal.

Autor:

Secció:

Etiquetes: , ,