Data de publicació: setembre 2020

Separadors

Visual

La postada dels llibres

Jocs de paraules

De l’estat d’alarma al gran assaig. I una tristesa infinita…

El dia 11 de març del 2020 érem encara lliures. Sentíem l’alè del món, de la creativitat, del futur i de l’esperança. Tot era possible i tot depenia, o ens ho semblava, de nosaltres. L’endemà, l’endemà mateix, al vespre, no teníem cap d’aquells somnis. Va ser quan queia la nit que ens van manar que ens confinéssim.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: ,


Garba

Panoràmica

El fil del temps

La presó d’Igualada, l’any 1907

Un document històric que descriu la penosa situació de la presó d’Igualada, l’any 1907. Es tracta d’un article en castellà que, sota el títol de «Cosas de cárcel», va aparèixer al periòdic anarquista Tramontana, núm. 16, el 4 de desembre de 1907, signat per Enric Pujol. També es donen algunes dades que permeten de contextualitzar aquest document.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes:


Editorial

Els carrers i les places d’Igualada. Nomenclàtor i història

La Revista d’Igualada ha editat el seu primer llibre. Es tracta d’una obra escrita per tres membres del consell de redacció, Antoni Dalmau, M. Teresa Miret i Marta Vives. El llibre recull tots els noms dels 322 carrers i les 38 places d’Igualada, amb informació històrica de cadascun d’ells i una selecció de fotografies procedents de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.

Article Complet PDF

Autor: , ,

Secció:

Etiquetes: