Article amb la paraula clau Calaf

El llibre d’orgue de Calaf

Avui, divendres, a les vuit del vespre, dins els actes del Mil·lenari, s’ha presentat a la sala de fusta del Casal «El llibre d’orgue de Calaf» (DINSIC, Publicacions Musicals i Generalitat de Catalunya). Estic content i orgullós de mi mateix perquè en sóc una mica responsable, d’aquest esdeveniment. Es ben bé allò d’aquell refrany, «roda el món i torna al Born», que s’ha fet realitat.

Article Complet PDF

Autor:

Etiquetes: ,


El mil·lenari de Calaf

El proper 30 d’abril del 2015 el municipi de Calaf celebrarà mil anys d’existència (1015-2015). Per fer aquesta afirmació ens basem en el primer document conegut on apareix el topònim Calaf: Kalafum (actualment a l’Arxiu Capitular de Vic) en què el bisbe d’Osona, Borrell, dóna al levita (vol dir cavaller i eclesiàstic alhora) Guillem de Mediona una gran extensió de terra erma perquè la repobli i la defensi, i en tingui la potestat: hi construeixi fortificacions i hi porti agricultors que ho habitin i ho cultivin.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , ,


Desfolca’t, de Calaf: 22 anys de música popular i tradicional

El festival Desfolca’t és una clara aposta per impulsar el ric patrimoni musical de diferents regions del món. Però no tan sols és això: pretén aconseguir també que les músiques tradicionals siguin viscudes per totes les generacions, des dels més petits fins als més grans. Així, doncs, la programació va encaminada a captar públics diversos. I, sense deixar de donar cabuda al folk més tradicional, el festival aposta per integrar propostes més heterodoxes en el terreny musical…

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , ,