Data de publicació: desembre 2021

Visual

Enric Solsona. La vinculació professional en el patrimoni arquitectònic

L’arquitectura de l’Enric Solsona ha anat més enllà de la tasca de projectar edificacions... Per a ell, la feina ha estat sempre una passió. I, aquesta feina, no es pot entendre sense afegir-hi la seva contribució i compromís per vetllar pel patrimoni cultural i arquitectònic.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , ,


Separadors

Jocs de paraules

Les campanes de boira

L’Ajuntament de Boira, a la vall del Marinat, entre la Trona del Bisbe i el Peu del Botifler, ha obert una borsa de treball després d’una baixa al Departament de Reencarnacions. La plaça és temptadora, perquè amb el panorama de crisi general no hi ha res com un lloc segur a l’administració...

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes:


La postada dels llibres

Igualada i Blanes i “El rem de trenta-quatre”

Darrere el nom d’aquesta narració, s’amaga una història d’amistat i afectes entre dues poblacions allunyades i diferents. Uns personatges units per idees comunes d’amor a l’art, a la fe catòlica i a la pàtria catalana: el dibuixant Junceda, el poeta Josep Forn Talló i l'artista i industrial Pere Borràs Estruch.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , ,


Garba

Panoràmica

El fil del temps

Una víctima del caciquisme godonista. Condemna i exili de Francisco Jordana i Puig

Al primer decenni del segle XX, van generar-se conflictes entre el veïnat i el consistori. Com la manipulació de resultats electorals en el cas conegut com «Els Fets del Negre» a la Pobla de Claramunt, que va portar conseqüències judicials a Igualada i la Pobla.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , , ,