Separadors

Visual

Miguel Sánchez Quesada

La creació artística d’en Miguel és àmplia. Ha experimentat en diferents suports i tècniques: paper, tela, fusta, llapis, pintura, collage... I també ha realitzat algunes escultures. L’esperit inquiet de l’artista fa que la seva obra estigui en constant evolució i no deixi indiferent l’espectador, que, en contemplar-la, s’imbueix del seu missatge.

Article Complet PDF

Autor: , ,

Secció:

Etiquetes: ,


Jocs de paraules

La postada dels llibres

Gent

La Maria Marimon i Carol, la Maria de la Fonda i la Maria del jutjat d’Igualada

[...] aquesta memòria prodigiosa és un esplèndid obsequi d’uns capítols interessantíssims i quasi desconeguts de llargues dècades del passat de la nostra ciutat, en les quals ella ha participat o bé n’ha estat protagonista. És, doncs, tot un referent a l’hora d’il·lustrar de manera molt precisa la història del jutjats d’Igualada.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , , ,


Panoràmica

El lideratge de l’AICLE a Catalunya: perills i avantatges d’un enfocament de moda

Catalunya es caracteritza per ser una nació amb una voluntat i una vocació innovadora, visible en una gran varietat d’àmbits. L’esfera de l’educació no n’és cap excepció i, mirant enrere, podem trobar un bon grapat d’experiències de renovació educativa i destacats pedagogs que han deixat empremta.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: ,


Sèries més enllà de Joc de trons. Una manera diferent d’entendre la televisió

Determinada televisió amb determinades sèries ha fet un capgirell estètic i argumental. Molta gent que la ignorava, que la menystenia, li té ara un respecte inèdit. Se’n parla en ambients culturals de cella alta, i títols com Los Soprano o The Wire són peces indiscutibles de la gran història de l’audiovisual.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes:


Tres mesos a la ciutat més feliç dels Estats Units d’Amèrica

L’estiu del 2016 hem viscut tres mesos a Charlottesville, a l’estat de Virgínia. L’Antoni va obtenir un ajut per fer una estada de recerca a la Darden Graduate School of Business de la Universitat de Virgínia (UVA) i l’Anna l’hi va acompanyar. L’Antoni va conviure amb d’altres professors i investigadors i l’Anna, que volia aprendre anglès, va passar moltes estones amb dues mares de família que volien aprendre castellà.

Article Complet PDF

Autor: ,

Secció:

Etiquetes: ,


El fil del temps

Ser comissari de policia a la Igualada de 1940. Un testimoniatge històric

Igualada, octubre de 1940. Fa un any i mig llarg que s’ha acabat la guerra. La ciutat, governada per una Comissió Gestora Municipal presidida per Josep M. Lladó i Bausili, es recupera molt lentament i l’ambient que s’hi respira combina la profunda grisor i el silenci de la vida quotidiana amb l’exaltació de la simbologia feixista i els actes continus d’enaltiment del règim...

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , ,


Setanta-cinc anys de Banda de Música a Igualada

Setanta-cinc anys de posar el fil musical als esdeveniments festius i solemnes d’Igualada eren un bon motiu per cercar més dades sobre la història de la Banda de Música d’Igualada, entitat que ha fet costat a les tradicions més arrelades i estimades de la capital de l’Anoia...

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , , , , , ,