Article amb la paraula clau entrevistes

Josep M. Vives i Vidal, esperit emprenedor i valors personals

Josep Maria Vives i Vidal (Igualada, 1926) és empresari, activista cultural i pare de família. Forma part d’una generació d’empresaris que als anys cinquanta, quan tot just començàvem a sortir de la postguerra, van muntar a Igualada unes empreses que amb els anys van esdevenir referents a nivell espanyol i, en algun cas, a nivell europeu.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , ,


Una entrevista amb Carles Subirana

Dir Carles Subirana i Rovira (Igualada, 1961) és dir natació, inquietud, innovació, aventura. Carles Subirana és sinònim de repte. Ara mateix, es troba a l’Índia, al capdavant de la Glenmark Aquatic Foundation, un projecte esportiu dedicat a impulsar la natació de nivell i focalitzat en tres centres d’operacions: Mumbai, Delhi i Bangalore.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , ,


Una entrevista amb Pol Makuri

El Pol Makuri Redolad Garcia és un esportista especialitzat en esquí de fons adaptat, però també competeix en curses ordinàries en les quals, tot i la seva afectació, queda en les posicions més avançades. La seva és una història de superació, un repte que la vida li ha posat al davant i al qual ha plantat cara i s’hi ha sobreposat a través de l’esport.

Article Complet PDF

Autor: ,

Secció:

Etiquetes: , ,


Una entrevista amb Stephanie Marko, empresària

La Stephanie Marko em rep a la seu d’Stikets, un espai obert, diàfan i ple de color. Alegres vinils, fotografies i post-its decoren les parets, la caputxeta, mussols de colors, estrelles, flors, pirates… i des d’on seiem, veiem les taules de treball i reunió, una cuina office, i tota l’àrea de treball, des de la manipulació i l’ensobrat als dissenyadors, programadors, màrqueting i les màquines que fan les ara ja famoses etiquetes.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , , , ,


La Maria Marimon i Carol, la Maria de la Fonda i la Maria del jutjat d’Igualada

[…] aquesta memòria prodigiosa és un esplèndid obsequi d’uns capítols interessantíssims i quasi desconeguts de llargues dècades del passat de la nostra ciutat, en les quals ella ha participat o bé n’ha estat protagonista. És, doncs, tot un referent a l’hora d’il·lustrar de manera molt precisa la història del jutjats d’Igualada.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , , ,


Entrevista amb Josep Mussons i Mata

Josep Mussons (Igualada, 1925) forma part d’una primera generació de la postguerra que va desplegar un considerable activisme en terrenys molt diversos: en el seu cas, en el món empresarial, esportiu i associatiu. Aquesta entrevista recull la trajectòria de la seva vida i analitza diverses facetes i opinions d’un personatge certament conegut que ha mantingut sempre un caràcter bonhomiós i una gran fidelitat als seus orígens.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , ,


Una entrevista amb Enric Morist

Enric Morist és un igualadí que coordina la Creu Roja Catalunya. Partint de la gravetat de la crisi econòmica actual, aquesta entrevista dóna a conèixer la tasca de l’entitat que representa, així com el dramatisme de la situació en què viuen amplis sectors de la nostra societat i la resposta que pot oferir-se a un panorama que no sembla pas que pugui canviar en un termini curt.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , , , ,


Joan Armengol i Costa, a l’altre costat del micròfon

Joan Armengol (Igualada, 1934) és un veterà periodista i radiofonista que al llarg de la seva vida professional ha entrevistat milers i milers de personatges famosos i que ha merescut tota mena de guardons. Aquesta entrevista, doncs, fa un seguiment d’una llarga trajectòria que justament va començar als quinze anys a la seva ciutat natal i que després va desplegar-se amb èxit pels principals mitjans radiofònics i televisius de Catalunya.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , ,


Martí Duocastella: quan la física és una passió

Martí Duocastella Solà (Calaf, 1982) és un jove doctorat en Física que viu i treballa a 90 km de Nova York, concretament a Princeton, on hi ha una de les millors universitats del món. En aquesta entrevista ens explica com hi ha anat a parar, quina és la seva activitat actual i com veu la progressió dels seus estudis i l’estat actual de la nostra universitat, des de la perspectiva sens dubte singular que atorguen la distància i l’experiència americana.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , ,