Data de publicació: octubre 2018

Separadors

Visual

Jocs de paraules

Josep Vidal Cadellans

Josep Vidal Cadellans sembla que va escriure a Igualada i en només vint dies, bona part de la novel.la No era de los nuestros, que seria la guanyadora del Premi Eugenio Nadal 1958, el més important de l’època a l’estat espanyol. Però, ¿com era la Igualada on va venir a viure i a escriure Vidal Cadellans, aquell escriptor jove, que passejava sovint amb un aire introvertit...?

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes:


Gent

Una entrevista amb Pol Makuri

El Pol Makuri Redolad Garcia és un esportista especialitzat en esquí de fons adaptat, però també competeix en curses ordinàries en les quals, tot i la seva afectació, queda en les posicions més avançades. La seva és una història de superació, un repte que la vida li ha posat al davant i al qual ha plantat cara i s’hi ha sobreposat a través de l’esport.

Article Complet PDF

Autor: ,

Secció:

Etiquetes: , ,


Garba

Panoràmica

Morir sense Déu: l’ateisme

No són poques les persones que per opció de vida es neguen a posar la pròpia mort en relació amb una esperança transcendent i rebutgen de dipositar en mans de la divinitat la valoració ètica de la seva existència. Per això té sentit que ens preguntem de quina manera i amb quina argumentació les persones atees afronten la pròpia mort.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: ,


Escollir un màster universitari

L’objectiu d’aquest article és doble: d’una banda, informar el lector sobre què és un màster i quins objectius i requisits hauria de tenir i, de l’altra, orientar sobre què haurien de tenir en compte a l’hora de escollir un màster els graduats recents, o els diplomats o llicenciats més madurs que segueixen amb un esperit d’aprenentatge o reciclatge periòdic, tinguin 30, 40 o 50 anys.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: ,


El fil del temps

La comunitat de les Germanes Josefines a Igualada (1886-1971)

Entre els anys 1886 i 1971, va viure a Igualada una comunitat religiosa femenina anomenada Congregació de les Filles de Sant Josep, més conegudes per les Monges Josefines. Van deixar molta petjada a la ciutat, a causa de la seva feina abnegada i caritativa en la cura i la vetlla dels malalts a domicili.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , , , , ,