Al segle XVII, la presència de tropes en trànsit comportava devastació: camps arrasats pels soldats de cavalleria que deixaven pasturar els cavalls, cellers buidats, esbotzament de portes
i finestres, robatoris de roba, eines i diners i, sobretot, violència física contra els habitants, fet que provocava la fugida d’una part de la població amb l’anunci de l’arribada de soldats.
Article Complet PDF
Autor: Xavier Jorba Serra
Revista d'Igualada 63
Etiquetes: allotjaments militars, conca d'Òdena, guerra dels Segadors, segle XVII
Montserrat Acosta (Igualada, 1949-1984) és deixebla directa de Joan Graells. D’ell aprèn la concepció pictòrica, la utilització del pinzell ample, els colors bàsics. Aprèn a mirar el model, a captar el paisatge i, a partir d’aquí, a crear el seu propi llenguatge, que passa per la composició, la llum i la gamma de la paleta, que és el seu peculiar llenguatge.
Article Complet PDF
Autor: Pau Llacuna Ortínez
Revista d'Igualada 62
Etiquetes: 03Color, Joan Graells Gomà, Montserrat Acosta Figuerola, pintura
El Centre Coral Apol·lo, conegut popularment pel Coro Vell, va ser una societat igualadina dedicada al cant, al ball, a la instrucció i a l’oci popular que va tenir, no sols un grau d’arrelament certament apreciable a la ciutat, sinó una continuïtat realment important.
Article Complet PDF
Autor: Antoni Dalmau Ribalta
Revista d'Igualada 60
Etiquetes: Bonaventura Martí Samsot, Centre Coral Apol·lo, Cor Orfeo, Coro Vell, Josep Anselm Clavé