Articles de Antoni Olivé Tomàs

Els escàndols promocionals en l’art: Dalí, l’urinari i el plàtan

Alguns artistes i algunes empreses utilitzen l’escàndol per promocionar la seva persona i la seva obra —en el cas dels artistes— i la seva
empresa —en el cas del empresaris. Alguns casos d’estudi: els artistes Salvador Dalí, Pablo Picasso i Marcel Duchamp,
les empreses Ryanair i Desigual o l’activista Enric Duran.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , , , ,


Josep M. Vives i Vidal, esperit emprenedor i valors personals

Josep Maria Vives i Vidal (Igualada, 1926) és empresari, activista cultural i pare de família. Forma part d’una generació d’empresaris que als anys cinquanta, quan tot just començàvem a sortir de la postguerra, van muntar a Igualada unes empreses que amb els anys van esdevenir referents a nivell espanyol i, en algun cas, a nivell europeu.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , ,


Tres mesos a la ciutat més feliç dels Estats Units d’Amèrica

L’estiu del 2016 hem viscut tres mesos a Charlottesville, a l’estat de Virgínia. L’Antoni va obtenir un ajut per fer una estada de recerca a la Darden Graduate School of Business de la Universitat de Virgínia (UVA) i l’Anna l’hi va acompanyar. L’Antoni va conviure amb d’altres professors i investigadors i l’Anna, que volia aprendre anglès, va passar moltes estones amb dues mares de família que volien aprendre castellà.

Article Complet PDF

Autor: ,

Secció:

Etiquetes: ,


El que em queda per fer

Fa uns quants mesos em van demanar que escrivís tot el que havia fet fins llavors en qualsevol àmbit de la vida. Es tractava d’un inventari que incloïa, a més de la formació acadèmica i la trajectòria professional —que és el que s’acostuma a posar en un currículum per buscar feina—, la trajectòria personal, cívica i política.

Article Complet PDF

Autor:

Etiquetes:


Tornarà la indústria a l’Anoia?

Recentment ha sorgit a casa nostra un debat ciutadà al voltant de si la indústria tèxtil tornarà a l’Anoia. En contra del que puguem pensar, aquest és una debat que s’està produint també a Catalunya, però on aquest és més intens és als Estats Units. El rerefons d’aquest debat és si un eventual retorn de la manufactura a Occident permetria la recuperació dels llocs de treball perduts i, de retruc, la recuperació d’una classe mitjana que ha perdut pes demogràfic i poder adquisitiu, com a conseqüència de la deslocalització industrial. Aquest és el tema d’aquest article…

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , ,


Gerard Padró i Miquel, estudiós de miracles econòmics

El personatge entrevistat en aquest número va néixer a Manresa (1977), però és fill i nét de calafins. Després de la seva etapa de sòlida formació a Barcelona, Londres i Boston, actualment és catedràtic d’Economia a la London School of Economics. L’entrevista repassa la seva trajectòria vital i dóna a conèixer també els seus punts de vista entorn de temes tan interessants com el funcionament de la Universitat, la crisi econòmic actual o les perspectives de la independència de Catalunya.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: