Articles de Olivé Tomàs, Antoni

Tres mesos a la ciutat més feliç dels Estats Units d’Amèrica

L’estiu del 2016 hem viscut tres mesos a Charlottesville, a l’estat de Virgínia. L’Antoni va obtenir un ajut per fer una estada de recerca a la Darden Graduate School of Business de la Universitat de Virgínia (UVA) i l’Anna l’hi va acompanyar. L’Antoni va conviure amb d’altres professors i investigadors i l’Anna, que volia aprendre anglès, va passar moltes estones amb dues mares de família que volien aprendre castellà.

Article Complet PDF

Autor: ,

Secció:

Etiquetes: ,


Tornarà la indústria a l’Anoia?

Recentment ha sorgit a casa nostra un debat ciutadà al voltant de si la indústria tèxtil tornarà a l’Anoia. En contra del que puguem pensar, aquest és una debat que s’està produint també a Catalunya, però on aquest és més intens és als Estats Units. El rerefons d’aquest debat és si un eventual retorn de la manufactura a Occident permetria la recuperació dels llocs de treball perduts i, de retruc, la recuperació d’una classe mitjana que ha perdut pes demogràfic i poder adquisitiu, com a conseqüència de la deslocalització industrial. Aquest és el tema d’aquest article…

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , ,


Gerard Padró i Miquel, estudiós de miracles econòmics

El personatge entrevistat en aquest número va néixer a Manresa (1977), però és fill i nét de calafins. Després de la seva etapa de sòlida formació a Barcelona, Londres i Boston, actualment és catedràtic d’Economia a la London School of Economics. L’entrevista repassa la seva trajectòria vital i dóna a conèixer també els seus punts de vista entorn de temes tan interessants com el funcionament de la Universitat, la crisi econòmic actual o les perspectives de la independència de Catalunya.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: