Articles de Daniel Vilarrubias Cuadras

Sobre el penó o bandera igualadina i altres símbols

La nostra ciutat ha tingut molts elements simbòlics al llarg de la seva història. Alguns s’han perdut, d’altres encara existeixen actius i es conserven: Sant Bartomeu, el Sant Crist, els Gegants de la Ciutat, l’Àliga, etc., compleixen ja una funció vinculada a la identitat i la solemnitat.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , ,


La festa de l’Arbre de Maig a Igualada

A partir de la recuperació recent de la celebració de l’Arbre de Maig, aquest article explica els antecedents de la festa i les seves arrels igualadines, particularment unides a la festa del Roser. Després d’aquesta mirada històrica, els autors se centren en els esforços duts a terme per fer possible que l’Arbre de Maig s’incorporés de bell nou al calendari festiu de la capital de l’Anoia i les perspectives de la seva consolidació definitiva.

Article Complet PDF

Autor: ,

Secció:

Etiquetes: , , ,


Sant Bartomeu, patró d’Igualada

Sant Bartomeu és el patró d’Igualada, com ja ho era del gremi de blanquers o adobers i assaonadors, de llarguíssima tradició a la ciutat. Aquest article, àmpliament il•lustrat, repassa de manera exhaustiva la devoció dels igualadins envers aquest sant apòstol, els monuments, capelles i figures escultòriques que se li han dedicat al llarg de la història i la seva significació i presència primordial en les festes igualadines, així com el testimoniatge d’aquesta preferència en la literatura local.

Article Complet PDF

Autor:

Secció:

Etiquetes: , , , ,